Gepost door: pharailde | maart 17, 2009

De duivel ermee gemoeid?

Een tijd geleden vertelde ik tijdens een van mijn bezoeken aan het UZ (ik heb soms het gevoel dat ik daar woon) over een probleem aan mijn maag, waarop prompt een afspraak voor een gastroscopie (bevallen is daarbij vergeleken een ontspanning, ook al duurt het veel langer) en voor een bezoek aan de desbetreffende specialist werd gemaakt. Die laatste vroeg zich af waarom tijdens die gastroscopie geen biopsie werd genomen om de eventuele oorzaak van het probleem te achterhalen. Ik kreeg al koude rillingen bij het idee om dat nog eens te ondergaan, maar geen nood, er bestond nog een andere test. Vier weken later, ik dus opnieuw naar het UZ voor die tweede test (kwestie van bezig te blijven), waarvan ze de uitslag naar de huisarts (die de verdere opvolging kon doen) gingen opsturen, maar dat kon wel een week duren.

Ruim een week later, het was een donderdag, belde ik naar onze huisarts, maar ja, er was een poststaking geweest, dus over een kleine week terugbellen zodat de post de tijd had om de achterstand in te lopen. Vorige week was het er door allerlei redenen niet van gekomen om te bellen en omdat er inmiddels nog zaken moesten gevraagd en bekeken worden, besloten wederhelft E. en ik om gisteravond maar naar zijn spreekuur te gaan. We waren daar slechts enkele minuutjes over zeven, maar wetende dat zijn spreekuur over het algemeen serieus kan uitlopen, leek ons dat geen probleem. Helaas, driewerf helaas, gisteren dus wel. Het licht in de wachtkamer was reeds gedoofd, en na een druk op de bel bleef alles stil.

Vandaag dan maar een stuk vroeger gegaan. En wat bleek: hij had helemaal niets ontvangen. Een maat voor niets dus, ware het niet van die andere zaken. Hij zal morgen nu zelf contact opnemen met het UZ en hij heeft reeds voorschriften meegegeven, zodat ik niet moet terugkeren.
Ik beloofde hem ook om de precieze onderzoekdatum door te mailen. Zo gezegd, vanavond zo gedaan. En wat denk je dat er gebeurde? Ik kreeg de mail prompt terug. Voor zover ik kan nagaan zit zijn mailbox vol.

Is dat abnormaal dat ik het gevoel krijg dat ik het niet mag te weten komen?

Update: ik belde gisteravond opnieuw naar de huisarts, maar nee hoor, die dienst was op woensdag gesloten. Morgen eens terugbellen aub.
Dat vanavond dan maar gedaan, mij al afvragend waarom ik nu niets te weten zou komen, maar jawel, er was een resultaat. Negatief. Dus kan ik nu naar de apotheker om die andere medicijnen.
(en voor jullie je ongerust maken, er is niets ernstigs aan de hand hoor, maar dat maagzuur kan behoorlijk vervelend zijn)

Advertenties

Responses

  1. Nee niet abnormaal…ik moest op deze manier wachten op het resultaat van een uitstrijkje. Normaal gezien ben ik vrij rustig maar dan begint een mens zich toch zorgen te maken. Hopelijk krijg je snel duidelijkheid.

  2. Als je wilt dat ik het eens nakijk, geef maar een seintje.

  3. Zou je de titel van je blog niet eens veranderen?

  4. Tja Zapnimf, de titel van mijn blog komt wel ergens vandaan hé. Ik heb het nooit anders geweten 😉

  5. Maar misschien heeft zapnimf wel gelijk en trek je het nu nog meer aan… Nu weet Murphy goed waar ie naartoe moet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: