Gepost door: pharailde | maart 11, 2009

Nieuw

Vorige week hebben we knopen doorgehakt en centjes uitgegeven (niet in de winkel in Oostakker want daar bleek later de bediening wat tegen te vallen): de nieuwe stofzuiger is inmiddels al goed gerodeerd (en die tweede stofzuiger boven is een wreed gemak) en sinds vanmiddag staat hier in de keuken een splinternieuwe diepvrieskist te blinken en te vriezen en ecologisch te wezen (is een A++, en die verbruikt nog een heel pak minder dan een A+ , maar hij neemt wel meer plaats in: is iets groter dan de vorige met maar dezelfde inhoud, maar veel dikkere wanden dus).

Ik had me al zorgen gemaakt hoe ik dat aan boord ging leggen, met al dat bevroren goed, maar uiteindelijk bleek het bijzonder simpel. Man met diepvriezer belt aan, hij en wederhelft E. sleuren het ding naar boven, inmiddels laad ik samen met dochter M. alle diepvriesinhoud over in frigoboxen, diepvrieszakken en curverbakken, de oude diepvriezer opzij, de nieuwe in de plaats, de nieuwe vullen, de juiste knopkes instellen, ondertussen de oude naar de camionette versassen en klaar is kees. Op drie kwartier tijd.

Een nadeel toch, maar dat is blijkbaar voor alle koffermodellen van om het even welk merk: het ventilatierooster zit steevast langs de rechterkant. En laat dat nu net de kant zijn waar ik hem het liefst ergens tegenaan schuif, terwijl de linkerkant – in onze keuken – sowieso vrij blijft.

Oh, en wie zin heeft in een ijsje is altijd welkom.

Advertenties

Responses

  1. Met slagroom?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: