Gepost door: pharailde | januari 2, 2009

Oud en nieuw

Woensdagavond hebben wij een vroegere gezinstraditie weer opgenomen.
Vele jaren geleden, toen de kinderen nog heel wat kleiner waren, wilden ze tijdens de kerstvakantie uiteraard ook o zo graag de nieuwste Disneyfilm zien. Maar om eerst kweenie hoelang op voorhand aan de kassa te staan aanschuiven om nog een deftige plaats te hebben, en de kinderen dan kweenie hoelang bezig en stil te houden in een zaal vol joelende kinderen, was niet direct ons beeld van een ontspannen namiddagje film. Tot we op het idee kwamen om op oudejaarsavond te gaan: film om vijf uur in de namiddag (en goed gegokt, geen overvolle toestanden) en nadien thuis gezellig fonduen. Afhankelijk van de leeftijd gingen ze nadien slapen of konden ze opblijven tot middernacht, om dan zo’n klein vuurwerkstokje (ik ken de precieze naam eigenlijk niet, met zo van die vuursterretjes, voor op taart of zo, je kent dat wel) te mogen aansteken.
Toen de kinderen heel wat groter werden, is het fonduen gebleven maar het bioscoopbezoek bleef achterwege.

Tot vorige woensdag. Toen zijn we met zijn vijven om acht uur gezellig naar Madagascar II geweest, waar eigenlijk nog meer volk was dan ik verwachtte. Het was een heel leuke en ontspannende film, die de eerste zeker evenaarde, want ik hou meestal mijn hart vast bij ‘vervolgfilms’. Terug thuis de open haard aangestoken, gezellig geaperitiefd, tafel gedekt en het – nieuwe – fonduestel in gebruik genomen (waarbij ik kan melden dat ik het elektrisch ding een hele verbetering vind: het vet koelt minder snel af, en als het zich wel voordoet is het gewoon kwestie van enkele minuutjes te wachten en je kan weer voort). We zaten natuurlijk wel laat aan tafel, en tijdens het eten hebben we de gordijnen opengeschoven om naar het vuurwerk te kijken dat al her en der werd afgestoken. Niet iedereen had zin om te wachten tot middernacht.
We sloten de avond af met een glaasje roze champagne om te klinken op het nieuwe jaar.

Nieuwjaarsdag was voorbehouden voor onze ouders. ’s Middags uit eten bij mijn ouders, samen met mijn broer. Wederhelft E. was al wat vroeger vertrokken, om daar het nieuwjaarsconcert te zien. Ik had nog geen zin om mee te gaan, en heb het op de radio gevolgd, tijdens de afwas.
In de late namiddag reden we door voor een nieuwjaarsbezoekje aan oma in Kortrijk, waar we een boterhammetje bleven eten.
’s Avonds genoten we thuis nog van de laatste Wallace and Gromit, A matter of Loaf and Death, altijd kijkplezier verzekerd. Wij zijn ongelooflijke fans van die twee: de filmpjes zijn ontzettend knap gemaakt en leuk, en op slechts een half uurtje tijd krijg je een heel scala aan emoties te zien.

Inmiddels zijn we al twee januari en neemt de gewone routine geleidelijk weer zijn plaats in. Vanaf maandag is het weer werken geblazen, maar daaraan denken we nog niet.

Advertenties

Responses

  1. ik probeer er ook nog efkes niet aan te denken

  2. De vakantie is gewoon voorbijgevlogen D’:!!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: