Gepost door: pharailde | november 10, 2008

Naar buiten

Mijn schoonouders (nu helaas alleen nog mijn schoonmoeder) bezitten in de Vlaamse Ardennen een lapke grond. Ze hebben het aangekocht als weiland maar door aanplantingen en natuurlijke voortplanting is het inmiddels eerder een stukske bos geworden, waar het zalig vertoeven is. Contradictorisch genoeg komen we er echter slechts zelden. Het is toch elke keer zo’n drie kwartier rijden (en dan nog eens drie kwartier terug) en de weekends worden grotendeels besteed aan verbouwings- en huishoudwerken, waardoor een daguitstap niet zo gemakkelijk in te passen valt.

Aangezien we nu kunnen genieten van een lekker lang weekend (ik heb na lang twijfelen toch beslist om vandaag vrijaf te nemen en de brug te maken) en het er gisteren naar uitzag dat het droog zou blijven, beslisten we om de boel de boel te laten (ondanks al het werk dat lag te wachten) en erop uit te trekken. Ondanks aandringen, wilde alleen dochter M. – met vriend – mee. Dat is een bijkomend voordeel van grote(re) kinderen: ik steek er echt niet meer alle energie in om hen tegen hun zin ergens mee naartoe te nemen (tenzij voor gelegenheden waar het echt niet anders kan). Ze zijn groot genoeg om alleen te blijven, en willen ze niet, tant pis voor hen. Ik heb genoeg scènes gehad toen ze te klein waren om alleen te blijven.

De rest van de namiddag was het vooral genieten. Naast enige handenarbeid – hier en daar een doorgang vrijmaken (we waren er niet meer geweest sinds het overlijden van mijn schoonvader) hoewel het minder erg was dan ik gevreesd had, gedroogd hout zagen om mee te nemen voor de open haard, een dennenboom rooien (om in de plaats een eik te kunnen planten) en de takken en stam opruimen – was er ook ruimte voor lectuur (het was zelfs warm genoeg om buiten te zitten) en als afsluiter nog een boswandeling te maken. Door de rijkelijk aanwezige modder was die wandeling op sommige momenten eerder een ‘glijding’ dan een wandeling, maar dit nam niets weg van de schittering van de avondzon (jawel, in de loop van de namiddag kwam de zon erdoor) op het goud en rode herfstkleurenpalet van de – resterende – bladeren aan de bomen. Het immer mooie, glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen kreeg gisteren nog een extra dimensie door die intense avondgloed.
Blij dat we weggeweest zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: