Gepost door: pharailde | oktober 3, 2008

Beetje kapot

Het gaat hier weer allemaal goed mee.
Niet dat het grote problemen of rampscenario’s zijn, maar allemaal van die kleine dingen die zich opstapelen.
Zoals woensdagavond, ergens rond elf uur of nog wat later. Zoon J. komt beneden met de ‘heerlijke’ mededeling: “papa, het toilet boven loopt weer door.” Oh neen! Want dat betekent wellicht weer een tijd miserie. Het zit namelijk zo. Bij de afbraak van het oude huis ontdekten we in de kelder een waterput met grondwater. Dus werd besloten om dat water te gebruiken voor de toiletten. Omdat er toch geen sprake was om dat water te gebruiken voor keuken, badkamer en wasmachine, hebben we het ook nooit laten onderzoeken. Kiekens dat we waren. Na installatie en ingebruikname van de toiletten bleek dit water immers nogal sterk ijzerhoudend te zijn. Het water ziet er helder uit, maar het bevat heel wat ijzerkristalletjes die zich vasthechten op diverse oppervlakken. Ik heb al liters van allerlei producten in de toiletten gegoten om die rode aanslag in de pot regelmatig te verwijderen, maar dat is nog niet het minste probleem. Die kristalletjes zetten zich ook o zo graag vast op de leidingen van het spoelmechanisme. dat bestaat uit van die ultradunne plastic buisjes. Ik moet er geen tekeningetje bij maken zeker? Dat verstopt dus nogal gemakkelijk. En dan komt die vlotter niet voldoende meer naar omhoog, en dan blijft dat water lopen, en dan blijft de pomp beneden werken en pompt die roestbruin water in het toilet vooraleer ze gewoon droogvalt en dan is het gedaan. Dus moet heel dat binnenwerk weer uitgespoeld worden, maar dat is een secuur en onaangenaam werkje. Bovendien heeft de ervaring al geleerd dat als er één toilet miserie vertoont, de andere twee binnen korte tijd ook volgen. En dus weet wederhelft E. dit weekend ook weer wat gedaan. Het is vooral ontmoedigend omdat hij ondertussen niet kan voortdoen aan andere dingen, zoals de opbouw de jongenskamers. Helaas bestaat er niet direct een oplossing voor dit probleem. Systemen om ijzer uit het water te filteren, kosten bv. stukken van mensen, net als nieuwe leidingen met stadswater installeren.

Zoals gisteravond. Dochter E. kwam thuis met de mededeling dat een rits van haar – spiksplinternieuwe – boekentas stuk is, andermaal een probleem met de trekkers. Op zich is dat natuurlijk niet zo erg, maar het is toch weer achternageloop om die boekentas naar de schoenmaker te brengen en ondertussen een vervangrecipiënt te zoeken (waar evenveel in kan, want ze sleuren toch wat mee, die gasten, en dan die brooddozen die zoveel plaats innemen).

Zoals gisteravond toen ik thuiskwam van de vergadering. Een lamp in de living gesprongen. Ook dit is uiteraard geen drama, en op zich het vermelden niet waard maar het doorkruist desondanks de routine en veroorzaakt toch enkele onnozele ongemakken. Maar bon. Dit heeft gelukkig niet al te lang geduurd, want vanavond moesten we toch boodschappen doen en inmiddels schijnt het licht weer in de duisternis.


Responses

  1. Dat ijzer is inderdaad smerig. Wij vullen met grondwater ons zwembadje in de zomer. Blijft dat water er omwille van luiheid er enkele dagen instaan, dan hebben we ook prijs : oranje.

  2. […] kapot bis Mijn vrees werd bewaarheid: het toilet op de badkamer heeft het vannacht ook begeven. Wederhelft E. krijgt het […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: