Gepost door: pharailde | september 4, 2008

Oef met hoofdletter

Een mens zou het in alle drukte nog kunnen vergeten, maar de voorbije periode werd niet alleen in beslag genomen door de weer-naar-school-toestanden en de overstap van dochter E. (die het trouwens al heel wat beter stelt, nvdr) naar het middelbaar.
Neen, in al dat tumult zouden we het bijna over het hoofd zien dat we nog een dochter hebben en dat ze met totaal andere zaken bezig is. Het schaapke. Voor haar niks geen nieuwe kaften en een nieuwe pennenzak en nieuwe kleurpotloden: studeren is (of inmiddels was) de boodschap. Studeren voor haar tweede zit. En die zit er sinds gisternamiddag op. Een reuzegrote Oef deed even een trilling door ons huis gaan.

Na haar uitslag in juni had ze wel beslist om sowiesie haar jaar opnieuw te doen maar nu toch al enkele examens af te leggen. De hoeveelheid leerstof was te groot en de beschikbare bloktijd te beperkt (Gentse Feestenproductie, gezinsvakantie, … zaken die in een mensenleven minstens even belangrijk zijn) om het te halen, zodat ze besliste om niet al haar energie in een nagenoeg hopeloze zaak te steken. Ze heeft er daarentegen een aantal vakken uitgepikt waarvan ze inschatte dat die haalbaar waren, in de hoop dat ze die dan volgend jaar kwijt is. Zo kan ze zich dan volop concentreren op de resterende – moeilijkste – vakken. Ook wil ze nagaan of ze eventueel al vakken van het tweede jaar zou kunnen meepikken. Maar dat zal allemaal afhangen van haar uitslag, en ik dacht dat ze die ergens volgende week zal hebben (en neen, uitspraken over eventuele kansen doe ik niet – zij ook niet trouwens – dat hangt toch van zoveel factoren af waar je geen zicht op hebt, en we gaan het lot niet tarten). Het allerbelangrijkste in heel het studieverhaal vind ik dat ze zich goed voelt in de richting die ze volgt.

Het voordeel van een tweede zittijd is wel dat die periode veel gebalder is. Ze had haar eerste examen op 22 augustus en de volgende op 29 aug., op 30 aug., op 1 september (waarvan ze zondag besliste van het toch niet mee te doen), en op 3 sept. (gisteren dus), de laatste twee.
Nu moet ze enkele weken vooral vakantie nemen, doen waarin ze zin heeft, en vooral haar geest vrijmaken.

Advertenties

Responses

  1. […] verwijst gelukkig niet naar een of andere huidaandoening, maar wel naar de uitslag van de tweede zit van dochter M. In de kine wordt gewerkt met opleidingsonderdelen, wat inhoudt dat bv. Anatomie […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: