Gepost door: pharailde | augustus 18, 2008

Gemengde gevoelens

Toen ik enkele maanden geleden voor een of ander probleem bij de huisarts moest zijn, kwam het gesprek onvermijdelijk op mijn overgewicht, en dat dit in de – al dan niet nabije – toekomst voor serieuze gezondheidsproblemen kan/zal zorgen, en dat ze in het UZ op dit vlak een fantastische dienst hebben. Waarna hij een verwijsbrief voor de specialist aldaar schreef.
Thuis evenwel eerst alles wat laten bezinken maar dan toch (en ja, ik geef het toe, enig ‘gezaag’ van dochter M. heeft ook zijn rol gespeeld, maar veel had vooral te maken met het feit dat telefoneren om afspraken te maken tot de geliefkoosde uit te stellen taken behoort) gebeld voor een afspraak. Om dan te horen dat je zomaar geen afspraak kan maken maar dat je eerst naar een informatieavond moet komen. Wanneer de eerstvolgende infoavond plaatsvond, konden ze niet zeggen maar als ik naam en adres opgaf, gingen ze mij wel een uitnodiging sturen. Dit alles was ergens eind april, begin mei en sindsdien had ik niets meer gehoord. Tot we terugkwamen uit vakantie en er een uitnodiging in de brievenbus zat.
Eerstvolgende informatieavond: 18 augustus. Ik heb dan maar een mail gestuurd om mijn komst te bevestigen.

Vanavond is het dus zo ver en ik heb daar zeer gemengde gevoelens over. Enerzijds moet er uiteraard best iets gebeuren, want zo zwaar zijn heeft zo wel zijn consequenties voor heel wat zaken, maar anderzijds zie ik er vreselijk tegen op. Tegen de welbekende uitleg over voedingsdriehoeken en meer bewegen en meer calorieën verbruiken dan je opneemt, tegen de kans om weer bij zo’n popperige diëtiste terecht te komen, tegen het etiketten lezen en calorieën tellen, ja – om heel eerlijk te zijn – tegen de inspanning die het vergt om die kilo’s weg te krijgen en ja, ook wel tegen de grote kans dat het weer eens niet lukt en de ontgoocheling die daarmee gepaard zal gaan.

Maar we zullen eerst maar afwachten en luisteren en zien zeker?

Advertenties

Responses

  1. dan duim ik keihard dat het allemaal een beetje beter meevalt dan verwacht!

  2. ik duim mee, met alle twee

  3. idem alhier

  4. Toch goed dat je het eens kans geeft, wie weet valt het deze keer goed mee, van een UZ mag een mens al iets meer verwachten dan van een doordeweekse diëtiste he 🙂

  5. Ik duim ook! Begeleiding schijnt er heel goed te zijn. Succes!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: