Gepost door: pharailde | juli 30, 2008

Weer met zes

Gisternamiddag weer naar Zaventem gereden (we kennen zo stilaan de weg al). ’t Is te zeggen, dochter M. heeft ons naar de luchthaven gebracht. Zo kon ze nog eens oefenen in autorijden én op de snelweg, en ik moet zeggen dat ze dat behoorlijk gedaan heeft. Het wordt stilaan tijd voor de volgende fase: leren manoeuvreren, wat nog geen sinecure zal zijn met onzen groten bak. En dan eindelijk (let wel, die ‘eindelijk’ is wel vanuit haar standpunt, niet vanuit het onze, omdat wij het beu zijn of zo) eens dat rijexamen. Omwille van 101 externe redenen duurt het bij haar nu eenmaal wat langer, maar leuk vindt ze dat niet (en het stak dan wel toen haar neef enkele maanden geleden, amper 18 geworden, met trots verkondigde dat hij zijn rijbewijs haalde). Maar de komende weken eerst die andere examenbesognes.

Maar waarover het eigenlijk ging: onze globetrotter is weer thuis, gelukkig zonder ook maar enige vertraging. Hij heeft het zeer goed gesteld, voor zoveel hij daarover vertelt. Want hij laat zeer weinig in zijn hart kijken en is weer zijn eigenste vrolijke zelve. De maaltijden zullen weer heel wat minder rustig verlopen. Maar ik heb toch wel met hen te doen: het moet volgens mij behoorlijk hard zijn om diegene waarop je verliefd bent (en in het echt bleek het dus evengoed te klikken als via het wereldwijde net) weer voor onbepaalde tijd moet achterlaten (en de grote vakantie volgend jaar is nog veraf). Maar anderzijds is het natuurlijk grotendeels hun probleem en zullen ze zelf voor oplossingen moeten zorgen.

Ondertussen zijn we toch stilaan begonnen met de voorbereidingen voor onze gezinsreis (en we weten nog steeds niet of we vrijdag dan wel zaterdagochtend heel vroeg vertrekken). Maar ik zie er eerlijk gezegd wat tegen op, tegen dat inpakken. Niet zozeer dat inpakken zelf, maar – en nu zullen er velen mij wellicht wreed scheef bekijken – vooral door de warmte. Ik kan daar zeer slecht tegen en functioneer dan maar half (of nog minder). Maar we zien wel hoe het allemaal uitdraait.

Oh ja, ik wil hier eerst en vooral Ivan en Satur9’s World heel hartelijk bedanken voor hun award die ze mij toebedeeld hebben. Ik had dit bedankje al heel wat vroeger moeten schrijven, maar de Gentse Feesten en de naweeën ervan hebben er helaas voor gezorgd dat dit wat naar de achtergrond verschoven is geraakt, sorry. Het vervolg op dit stokje komt er eerstdaags zeker aan (ben er ook nog over aan het denken).

Advertenties

Responses

  1. Scheef bekijken? Wat dacht je wat wij met die warmte uitvreten? Voor pampus in de schaduw gaan liggen ja.

  2. Alvast veel plezier op vakantie!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: