Gepost door: pharailde | juni 23, 2008

Gedaan

Je denkt dat er nooit een einde zal aan komen …
’t Is te zeggen: vooral de blokkers ervaren dat zo. Opstaan, ontbijten, leren, studeren, blokken, repeteren, middagmaal, leren, studeren, blokken, repeteren, avondmaal, leren, studeren, slapen. Alle dagen gelijk. Het ritme alleen onderbroken door examens en af en toe eens wat ontspannen. Maar daarna is het weer van leren, studeren, blokken, repeteren.
Voor ons, buitenstaanders, gaat het leven desondanks gewoon door.

Maar sinds deze middag is dit achter de rug. Dochter M. heeft haar laatste examen afgelegd en kan nu even genieten van zalig nietsdoen. En van ongestoord plannen maken, zonder schuldgevoel dat er eigenlijk gestudeerd moet worden (wat die laatste examens zo extra lastig maakt, zeker als de rest al gedaan heeft). We zijn tijdens mijn lunchpauze alvast samen een fetaslaatje gaan eten en het was supergezellig (en superlekker).
Inmiddels heerst hier al een serieuze vakantiesfeer. De jongens moeten amper naar school, alleen nog eens even om de boeken te gaan inleveren en donderdag om de rapporten. Alleen dochter E. moet nog dagelijks om 8.20 u. op school zijn, maar enkel voor ontspannen activiteiten.
Alhoewel. Ik had haar kunnen overtuigen om eens wat zomerse, ‘frisse’ kleren aan te doen (meestal hult ze zich in een jeans en een jasje waarvan de rits tot boven dichtgaat). En dus had ze een witte kniebroek aan, een wit topje en een wit jasje. Kreeg uitgerekend zij vandaag de taak om alle verfborstels en -potjes uit te wassen. Ik hoop dat het wateroplosbare verf is!

Advertenties

Responses

  1. De blok van de oudste heb ik volledig gemist omdat ze net tien dagen bij hun papa waren. Ik rouw er eerlijk gezegd niet om.

  2. het is vakantie: joepie !


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: