Gepost door: pharailde | mei 27, 2008

Verwennerijtje

Ik moest dringend naar de kapper om mijn haar te laten bijknippen (als kind begreep ik dat woord nooit: je kon toch geen haar bij knippen, als je knipte was het toch weg?) omdat het volledig uit model was. Toen ik de afspraak maakte, besloot ik om het meteen ook te laten kleuren. Geen gedoe met producten en fleskes op de badkamer, en hangend boven het bad het haar uitspoelen. Neen, ik ging dat rustig door de kapper laten doen.
Dus vanavond na het werk naar de kapper. Anderhalf uur weg van de wereld en genieten van het gepruts aan mijn haar en van een moment alleen voor jezelf en den uumoo. Bovendien was het er kalm, wat alleen maar bijdroeg tot de rust. En achteraf was ik content van het resultaat en ik voelde mij goed. Alsof ik alles aankon. Dacht ik.

Thuis werd dit goed gevoel binnen het half uur weggekatapulteerd. Ik werd er geconfronteerd met een zieke wederhelft, examenstress, emotionele reacties en discussies over dingen uit de actualiteit, kleine conflicten op school, slechte punten voor dagelijks werk, verontwaardiging wegens al dan niet vermeende slechte behandeling op een mondeling examen. Bijna allemaal tegelijk. Pfwoeh. Even diep ademhalen. De moeilijkheid bij die discussies is dikwijls dat ik uiteraard ook de wijsheid niet in pacht heb en dus niet altijd een afdoend antwoord heb op hun vragen. Ook raakt mijn vat inspiratie met wijsheden om hen te blijven motiveren af en toe leeg en krijg ik het gevoel dat ik in herhaling val (en hoor ik mezelf zagen). En voor sommige problemen weet ik evenmin welke aanpak nu de meest efficiënte is. Moeilijk hoor allemaal.

Maar inmiddels is alles weer peis en vree en is het huis in diepe rust gezonken en kan ik weer wat ontspannen (hoewel, een van de katten vond het net nodig om over te geven op het tapijt).

Oh ja, ik heb vanavond uiteindelijk een vakantieadres gereserveerd. Iets duurder dan we in gedachten hadden en we zullen wat meer in de auto moeten zitten om de gewenste bezoeken te doen, maar sinds wederhelft E. de fotootjes van dat herenhuis gezien heeft (het verblijf is wel maar een stukje van dat huis) was het dat en geen ander. Nu hopen dat alles in orde komt met de administratie en de betaling ervan. En dan zien in welke mate de fotootjes overeenkomen met de werkelijkheid. Maar dat is pas voor augustus. En dat is nog lang.

Advertenties

Responses

  1. Katten hé! Het lijkt soms alsof ze met opzet op de moeilijkst schoon te maken plekjes haarballen deponeren…

    😀

  2. Als je haar maar goed ligt, ging dus deze keer niet op?
    Ach, het had nog erger kunnen zijn… met een ongelukkig kapsel bijvoorbeeld! 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: