Gepost door: pharailde | mei 22, 2008

Ga zitten

Om eens een huizenwolkenkrabberhoog cliché te gebruiken, het is ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt. Het lijkt nog maar gisteren dat dochter M. vol spanning en verwachting naar haar allereerste les kine op de banken van de Gentse universiteit trok, of vorige week was alweer de laatste les en begon de ‘blok’. Of toch wat als blok moet doorgaan. Enige tijd geleden meldde ze mij dat haar eerste examen op 27 mei was. Later bleek dat er daarvoor reeds enkele examens ingelast waren. Haar blok duurde dus welgeteld 4 dagen.
Als ik zo terugkijk, lijkt het alsof ze constant in examensfeer zat, met af en toe enkele weken les ertussen: die lessen begonnen in oktober en het was amper half december of het eerste examen diende zich al aan. Pas eind januari kon ze dat woord weer even uit haar woordenboek schrappen (en dan had ze nog geen resultaten, dus lap, nog enkele weken spanning erbij). Gelukkig zat ik op den univ lang voor dat semestersysteem werd ingevoerd.

Maar bon. Gisteren had ze dus al haar eerste examen. Iets van theorie ivm bewegen en gezondheidsleer, doet er verder niet toe.
Kwam ze toe in het examenlokaal: een ruime sportzaal.
Met daarin 1 enkele tafel met wat paperassen op. Voor de prof.
De rest van het decor: een aantal Zweedse banken.
De prof verwelkomde hen met de fijne mededeling: “Je mag allemaal in kleermakerszit voor een bank plaatsnemen”.
Zo moesten ze dus hun examen doen: op de grond, met drie aan een bank die als schrijftafel diende. Gelukkig was ze op een half uurtje klaar.
Onvoorstelbaar.

Advertenties

Responses

  1. Allé, het betert er precies niet op.

  2. Creatief! *oogrol*

  3. tof :-s

  4. Ja, inderdaad, wij konden een heel jaar genieten en met Pasen een lichte (!) vorm van paniek ontwaren. Er kwam (wegens de rest van het jaar ‘relaxen’) voldoende adrenaline vrij om alsnog de eindmeet te halen. Als ik mijn studerende nichtjes bezig hoor, kan dat nu niet meer. Spijtig voor hen.

    Een zweedse bank? Hagger Trippy in de buurt?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: